Pages

15 Mart 2009 Pazar

Dikkat! Uzun bir yazi ;)

Boston'a doneli 9 gun oldu. Neredeyse bir haftalik tatilin ardindan gelen is gunleriyle birlikte neredeyse henuz kendimize gelebildik.
Bunda bugunku mukemmel otesi bahar havasinin da etkisi cok tabii ki. Umuyorum ki -hos gerceklesmeyecek ama- kis bitsin artik.
Tatilimizin en guzel olayi buradaki kar firtinasindan kacisimiz oldu herhalde. Bilmeden, guzel bir zamanlama olmus bizimki, Florida'da kar yoktu elbette; hatta bizim icin tam bir yaz havasi oldu diyebilirim.
Tatilimiz genelde guzel olmasina ragmen, Selim'in kucuk kazasi bizi uzdu. Kaldigimiz otelin kapisina parmagini sikistirinca, acilen doktora tasidik Selim'i. Sol elinin isaret parmagina iki kucuk dikis atildi.Florida'daki el uzmani, tatilde olusu ve yasinin kucuklugu sebebiyle kolunu sarmayi uygun gordugu icin Boston'a donunceye dek kolu sargili gezdi yavrusumuz.
Ve iste tatilden Selim kareleri:
Orlando bilim muzesinde fosil bulmaya calisan Selim


***

Diyetiyle gundeme gelen meshur Miami, South Beach


***

South Beach'de bir koca donlu :)


***

Orlando-Seaworld'deki balina gosterisi. Balinanin adi Shamu; gosteriden sonra herkesin sevgilisi oldu :)


***

Selim Shamu egiticisiyle birlikte


***

Orlando Disney World'e giris ve Selim'in "yasasin!!!" diye bagirdigi an :)


***

Bu kadar kalabalik olacagini hic mi hic tahmin etmemistik. Her yerde uzun siralar bekledi bizi. Ama icimizdeki cocuk ortaya cikmadi degil ;)


***

Pinokyo ve Selim bulusmasi. Selim cidden cok sasirdi once; sonra ise evde videosunu izledigi Pinokyo'yu gormekten cok mutlu oldu


***

The Magic Castle


***

Dondurma molasi


***

Gelecek Nascar surucumuzu gururle sunariz: Selim . Bu favori anlarindan birisiydi.


***

Ve Miki'yle bulusma, bunun icin neredeyse yarim saat sira bekledik...


***

Gun sonu, tatil sonu, ayrilik vakti


***

Tatil donusumuz bir hayli hizli oldu. Once Selim'i buradaki doktoruna goturmekle basladik ise. Elindeki sargiyi cikardi buradaki doktoru, hafta icinde dikisleri de alindi ama parmaginin bir sure daha sarili durmasi gerekiyor.
Selim'den sonra sira benim ultrasound randevuma geldi. Bu ani acikcasi heyecanla bekliyorduk. Oncelikle bebegin saglikli buyuyup buyumedigi konusundaydi endisemiz elbette.
Bu arada bir yorum, acikcasi kendimi Selim'e hamileligimde gosterdigim ilgiyi kardes bebege gostermedigim duygusuna kapilirken buluyorum sik sik. Bunun nedeni belki bir yandan ikinci kez hamilelik yasamanin verdigi rahatlik, bir yandan da onumde fiziksel ve duygusal olarak ilgi gosterdigim bir canlinin zaten var olmasi. Bu durum bazen sucluluk duygusuna kapilmama neden oluyor. Bunu doktorumla konustum, doktorum bunun sik rastlanir bir durum oldugunu, kendimi suclamamam gerektigini soyledi.
Ultrasound sonucunda cok sukur ki saglikla buyuyen bir bebegimiz oldugunu gorduk, umuyorum bu sekilde devam eder.
Bu arada hislerimde yanilmamisim, bir oglumuz daha oluyor. Evdeki kralice ari olma fikri kulaga hos geliyor dogrusu. Ancak, ilerleyen yillarda ne dusunurum bilmiyorum :))).
Asagida, Ultrasound randevumuzun bekleme odasinda, kardesini gorecek olmanin heyecaniyla bekleyen "Selim abi"miz. Tabii gorduklerinden pek memnun kaldigini soyleyemem. Yavrum, normal resimlerdeki gibi bir bebek gorecegini bekliyordu.
Selim'in kiyafeti Boston'a dondugumuzun kanitidir ;)

***

Gelelim hafta icindeki diger onemli olayimiza: Selim'in kresindeki resim sergisi! Acikcasi ben bu kadar organize bir sergi beklemiyordum, gorduklerimden ve Selim'in resimlerinden cok keyif aldigimi soylemeliyim.
Serginin ana temasi cocuklarla bir aydir calistiklari "geridonusum" idi. Bu sayede "reduce, reuse, recycle: 3R" (azalt, tekrar kullan, geri donustur diye cevirebiliriz sanirim) mottosunu iyice ogrendi Selim.
***

Selim ve sinif ogretmenlerinden Lisa


***

Sanatcimizin kendi portre calismasi


***

Sanatcimiz kameralara poz verirken: "cheese" demeyi ihmal etmiyoruz tabii ki ;)


***

Geridonusturulmus kagitlardan yaptiklari kolyeler


***

Sergi salonumuz, cocuklarin eserlerini gormeye gelen anne babalar, sergi molasinda kurabiye ve cukulatali sutle kendini odullendiren sanatcimiz






***

Ve bu bol fotolu yazimizi Selim'in bugunku sac kesimiyle kapatiyoruz. Buradan super bir is cikaran ailemizin berberi Sebo'ya sesleniyorum: ellerine saglik ;)

7 yorum:

ycurl dedi ki...

Irem gorusemedik. Tam o kar firtinasinda ben oradaydim :) Yine de benim hosuma gitti sanirim uzun sureden beri gormedigimi arkadaslarimi gormus olmanin keyfinden de kaynakli olsa gerek. Bu arada cok tebrik ederim icimden umarim kizlari olur demistim ama olsun saglikli olduktan sonra. Ablalarimin ikiser oglu var. Ikincisini hep kiz istediler ama olmadi :) Iki oglanli yasam kolay degil ablamlardan gozlemledigim icin yazayim dedim. Selim'in resim sergisine cok bayildim. Cok profesyonel hazirlanmis gorunuyor ;)

Koyubeyaz dedi ki...

:)))))Kralice arinin saglikli olmasina sevindim... Eh yeni erkek daha katiliyorsa aileye sen simdiden 3. planlamasi yap bence saka :))) Saglikli uzun omurlu olur insallah... Tatilinize bayildim Zeynebinde hayali Disneyland umarim bir gun gerceklestiririz... Opuldunuz...

a_y_s_e dedi ki...

selimcigimin eli icin kocaman bir gecmis olsunn.

ayrica minik oglunuz icin cok tebrikler. Allah tamamini erdirsin...
cok sevgiler.

sumuklubocek dedi ki...

Curlycigim merhaba,
O hafta burada olsaydik biz de kesin gorusurduk diyorum.
Oncelikle iki cocuklu hayati, sonra da iki oglanli hayati ben de cidden tahmin edemiyorum bile... bakalim, yasayarak ogrenecegiz galiba -bizim cogu seyimiz de boyle oluyor gerci :)-
***
KBcigim,
oncelikle umarim Zeyneb de gider bir gun; hele kiz cocuklari icin de masalsi bir yer Disneyland... Etrafta dolanan masal kahramani prensesler, prenses kiyafetleri giymis cocuklar ozellikle suslu kizlar icin cok cekici ;)
ehem, kohem 3. simdilik bence de saka olarak kalsin :D...
Bu arada ben yine sana yorum birakamadigim icin Zeynebcigimin dogum gununu buradan kutluyorum!
***
Aysecigim,
seni de arayacagim firsat bulamadim bir turlu, aklimdasin ;)
tesekkur ederiz, tebriginiz icin ;)
***

Ayşe dedi ki...

Nasi keyifle okudum bi bilsen uyari ile basladigin bu yaziyi...Ozlemisiz sizi...

Oncelikle Selim e gecmis olsun, ki sukur gecmis bile degil mi? Bende uc gun once elimi kapiya sIkIstirdim, tarifsiz acilar yasadim, ama sukur kirik filan yok iyilesiyor bile.

Tatiliniz cok guzel gecmis, fotograflar ve Selimin gulen yuzleri gosteriyor herseyi.Bizim icin de bakmak cok keyifli oldu, bilmem bir gun gitmek de nasip olur mu ki?

Hic endiselenme bencede; ikinciyi bekleyis sureci ilkinden cok farkli geciyor. Ben ne zaman 9 ay gecti hic anlayamamistim, hatta birincisinde rahatliktan 15 kilo almisken, ikincisinde kosusturmacalardan sadece 8 kilo almistim. ama Verda abisindan daha agir dogdu ;)

Demek bir oglunuz daha geliyor, ne guzel Selim e bir erkek kardes geliyor, sevinmistir degil mi? Ben simdilerde oglumun cocuklarinin amcasi, kizinim cocuklarinin da teyzesi olamayacak mi diye uzuluyorum :( bu dusunce ile ben daha cok cocuk sahibi olurum sanirim dimi ;P

yok yoook kesinlikle ben yazmadim su ustteki cumleyi..........

opel dedi ki...

Öncelikle gelecek torunumun sağlıklı olması ve selimcimin elinin iyi olmasına öok sevindim.Tekrar tekrar her ikinizide kutluyorum.Bu arada güzel bir tatil geçirmenize ve Selimimin resimlerdeki kadar mutlu olması dedesini çok sevindirdi.Ayrıca torunumun sanata olan düşkünlüğü yaptığı eserlerinden belli.harika şeyler.Orlando maceralarını Selimin ağzından dilleme fırsatını bulacağım için şimdiden keyfime diyecek yok.Doğacak torumunum hayecanı sardı beni şimdiden.Hepinizi çok seviyorum,tabiki gelecek bebişimizide.Sevgiler.

sumuklubocek dedi ki...

Aysecigim,
oncelikle sana da gecmis olsun, bizim bile canimiz bu kadar cok yanarken Selim elini sikistirdiginda hissettiklerimi bir bilsen... her neyse dedigin gibi gecti diyelim cuma gunu bir doktor kontrolu daha var Selim'in...
son cumle gozumden kacmadi ;) niyet var galiba?
***
Sevgili Opel, sen de kimsin diyecektim tam, ikinci bir okuyusta yorumunu babam oldugunu anladim :D. Evet canikom, sanatsal yonu sana gecmis, ama ne yaparsa okulda yapiyor bu aralar evde tek cizik bile attiramiyoruz her nedense...