Pages

14 Ocak 2008 Pazartesi

Ocak 2008'de Selim

Selim'i yazamadim uzun zamandir.
Bugun tekrar krese baslamasinin anisina birkac satir yazayim dedim. Anneanne ve dedesi yanimizdan ayrildiktan sonra, bizimle tatil gecirip, Turkiye'deki babaannesini, dedesini, halasini, enistesini, kuzenini (abii abii diye kosturdu hep arkasindan :)), ikinci kusak dayi ve teyzesini (benim kuzenlerim) ve yakin aile dostlarimizi gorup bolca guzel vakit gecirdi ve buradaki eski ama Selim icin yenice olacak olan duzenimize geri dondu. Birazdan babasi alip getirecek kresten ogrenecegiz bakalim nasil bir gun gecirmis. Simdilik uc gun gidecek Selim krese. Diger iki gun ben ve babasi yari zamanli palasiyoruz Selim'le olan zamanimizi. Iyi gider insallah.
Abilere, ablalara (ablayi son a harfinde yumusatan sapka varmiscasina okuyor Selim) da doyup da geldi turkiye'den Selim pasa.
Anlatacak onca sey olmasina karsin yazacagim zaman hep ne anlatayim diye soruyorum kendi kendime. Turkiye'den dondukten sonra ekstra bir anne duskunlugu oldu Selim'de. Her an anne yaninda olsun istiyor, oyuncaklariyla benimle oynamak icin devamli elimden tutup biryerlere -genelde kendi odasina- cekistiyor. Anne, anne, anne diye pesimde devamli.Sadece anne, anne de yetmeyip imeeem, imeem diye de ismimi soyluyor. O da yetmezse en vurucu olani anneeem, anneem diye seslenmesi. Annem'den sonra akan sular duruyor tabii ;). Boyle zamanlarda asagidaki filme benzetiyorum halimizi :))).

Bu ara isimlerimize de takmis durumda. Cani anne, baba demek istemediginde ismimizi soyluyor ben "imeeem", babasi ba'biiin (sebahattin'i ancak bu kadar soyluyor yavrucak :)))). Kendi ismi de "deliiim".
Krese baslamasiyla bu aralar cidden gelismekte olan turkce'sinin yine yavaslayacak olmasi dusunduruyor yalnizca bizi. Masallah yakin zamana kadar soyleyemedigi K harfini de cok guzel cikarmaya basladi bu aralar kedi, kopek, kaka gibi kelimeler cok duzgun cikiyor artik.
Masallah renkleri de tamamen ogrendi son uc-dort haftadir.
Turkiye'de dogumgununu kutladik. Bir mum ufleyisi vardi ki evlere senlik. Teker teker ufledi mumlari, pufledi demek daha dogru olacak aslinda, videosunu koymaya calisacagim.
Turkiye'ye gideriken


Yolda bunlarla oyalandik


Selim'i Bogazici'yle ve Bogazici'nin kedileriyle tanistirdik





Ve 5 Ocak 2008'de 2. dogumgunumuzu kutladik

7 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

Yeni yasi hayirli olsun Selimcigimin. Keske bu yil da bulunabilseydik dogum gununde...En azindan Oktay amcasi ama nasip olmadi. Turuncu tulumu ile cok cok sirin gorunuyor, saclarimiz uzamis, pek bir yakisikli olmusuz...

Kuaybe dedi ki...

Ah ah.. Taa Türkiyelere kadar geldi ama ben göremedim miniğimi.. Ona yanarım :((

İmeem hep senin suçun :P

sumuklubocek dedi ki...

Tesekkurler Ellecigim; keske olabilseydiniz gercekten de, hem de hepimiz de TR'deydik degil mi ayi zamanlarda?
kismet, 3.ye olur belki...
***
Kuaybecigim, ben de cok isterdim gorusmenizi...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Bizim yerel ağızla şöyle sevmek istiyorum: Yavrıııımmmm, kuzzuuuuummmm :))) Sarı kızanıııımm :))

Çok tatlı olmuşş çookkkk maşallah :)

iremmm dedi ki...

yeni yası hayirli olsun civcivimin iremcim..biz de kutadik 5 ocakta dogum gunumuzu...pistiii :))

opel dedi ki...

anneannesıde kutluyor cok opuyor bırıcık torununu

sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Esra ve Irem, cok tesekkurler!
Irem size de tebrikler, yeni yasiniz hayirli olsun!
Ayrica tesekkurler anneannecigimiz!