Pages

14 Ocak 2008 Pazartesi

Ayagimin tozuyla...

Neredeyse inanacagim ayagimizin tozunu surdugumuz heryere kar goturdugumuze...
Sessiz sedasiz bir Turkiye gezisi yaptik biz su gectigimiz 10 gun icinde. 31 Aralik gunu ayrilirken buralardan 1 Ocak'ta onca yil sonra (benim icin dortbucuk, Sebo icin bes bucuk) Istanbul'a ayak bastik. Gumrukten gecinceye kadar da hala supheyle bakiyorduk gidisimize.
-Kar konusuna geri donersek, Istanbul'a indigimizin ertesi gunu(ydu sanirim) kar yagmaya basladi, Ankara'ya ugradigimiz gunlerde 7 Ocak gunu orada da kar basladi, simdi buraya geri donusumuzle burada da tipi seklinde kar yagisiyla karsi karsiyayiz. Yani rahatlikla diyebilirim ki omrumde gormedigim kadar cok kar gordum Aralik 2007 ve Ocak 2008'de-
Cok kis sureligine orada oldugumuz icin pek cok yapmak istedigimiz seyi yapamadan, gormek istedigimiz herkesi goremeden donduk buraya malesef. Ama bu kadarcikligina da olsa gidip gelmek iyi geldi hepimize.
Benim gozlemlerim:
* Ilk anda hersey eski ve yipranmis gorundu gozume.
* Her yerde sigara tutturen insanlar vardi, kapali alanlarda bile... uzucu bir ayrinti...
* Kiyafet, ayakkabi, canta vb giyim esyalarinin buraya oranla cok cok fiyatli oldugunu gordum. Oyle olmasina karsin sokaktaki insanlarin sikligi dikkatimi cekti.
* Insanlarin icinde yasarken farketmedigim kadar sicakkanli olduguna sahit oldum defalarca.

Bunlar ilk aklima gelen buyuk farklar. Ama bunlarin disinda insanin cevresinde dostlarinin, arkadaslarinin olabilmesi guzelligini hissettim. Daha once bilgisayar disinda bir baglantimiz olmamasina ragmen Sevgili Kuaybe ile bulusunca taptatli, simsicak bir arkadasligin nasil olabilecegini animsadim sonra. Kisacik da olsa Ankara'a gorustuk onunla ve minik melegiyle; oturduk, sohbet ettik, dondurma yedik, minik melegin arkasindan kosturduk :))), ve ayrildik :((( Ayriligimizi yagan kar susledi. Ben hic bilmedigim Ankara'da evin yolunu nasil bulacagimdan cok, onlarin sorunsuz bir sekilde evlerine ulasmalarini umid ederek ayrildim onlardan. Hediyeleri ve paylastiklarimiz guzel bir ani olarak kaldi simdi bende.
Iste benim hediyem:


Uzun zamandir gormedigim kuzenlerimle, Sebo'nun ailesiyle, Istanbul'daki aile dostlarimizla gorusmek, kiminin sadece sesini duymak bile burada ozledigimiz en onemli seyin bu sicak baglar oldugunu anlamama neden oldu. Bu sanirim bambaska birsey.

Unutamadigim tadlarla bulustum tekrar hamsi, mezgit gibi baliklarla, icli kofte, iskenderle, ev borekleriyle, kokulu meyve ve sebzelerle. Neredeyse sadece bunlar bile Turkiye'ye temelli donme nedeni olabilir gibi geldi bana ;).

Iste boyle... beni merak eden ekmekcikiz hanimcigima ayrica tesekkur ederim ama kisacikligina bir ruyaya dalip geldik biz ;)

Bu arada su anda disarida 25-30 cm'i bulan bir kar var; agaclar masalsi bir kristallige burunmus. Ben de bugun evden calismanin keyfini cikariyorum!

12 yorum:

ycurl dedi ki...

Ne guzel kisacik olsa bile uzun bir zamandan sonra Turkiye'de ozlem gidermek guzel olsa gerek. Senin listene bir iki sey de ben ekleyeyim:
- insanlarin daha uzgun ve mutsuz yuzlerle dolastigini farketmek
- TV dizileri uzerine bir yasam kurulmus oldugunu gormek

Kuaybe dedi ki...

Güle güle kullan cicikim :))

Kısacıktı evet görüşmemiz ama benim de içimde aynen senin gibi sımsıcak, tatlı bir heyecan ve "Bir dahaki ne zaman?" sorusu bıraktı.. Tekrar geldiğinizde uzun uzun oturabilmek, daha çok şey paylaşabilmek nasip olur inşaallah.. Hem o zamana Yusufcuk da daha uslu bir çocuk olur belki ve o "arkada koşturma" dakikalarını da sohbete harcayabiliriz :P

Evinize hoşdöndünüz canım :))

Ekmekcikız dedi ki...

Aman ne güzel olmuş!
Hani, "ateş almaya gelmek" diye bir deyim vardır ya, tam öyle olmuş.
Olsun, sevilenlerle hasret gidermek güzel.:)
Diğer memleket görüntüleri için bir şey diyemeyeceğim, biz her gün içindeyiz, zira.
:(

iremmm dedi ki...

BENDE COK İSTEDİM SANA HEDİYLERİNİ vrmeyi ama kismet olmadi :((

Kuaybe dedi ki...

Sümüklücüm şu linke bir bakar mısın lütfen.. Tam sana göre bir template buldum :))

http://www.finalsense.com/services/blog_templates/snail_image.htm

Kuaybe dedi ki...

Bir de bunu dene bakalım cicim açılacak mı?

Olmazsa da anasayfayı yazıp (finalsense.com) üst sağda free blog templates kısmına tıkla, soldaki listeden "animals"ı seç ve aşağı kay.. "Snail" seni bekliyor :))

Kuaybe dedi ki...

http://www.finalsense.com/services/blog_templates/snail.htm

Linki kopyalamayı unutmuşum :P

sumuklubocek dedi ki...

Sumuklubocek icin tesekkurler Kuaybe!
***
Cidden super oldu sevgili Curly amma velakin dizi konusunda birazcik daha kalmam gerekiyordu... Bu arada ben de buradan bicak sirti adli diziye muptela oldugumu itiraf edecegim. (yoksa bu is icin itiraf.com diye bir site mi vardi ?)
***
ekmekcikizcigim, ates bile alamadik desem kalisimizin hizi hakkinda bir fikir verebilir miyim acaba???
***
sevgili adasim, merak etme, elbet bir gun ben hediyelere, hediyeler bana, hediyeler size, ulasir diye umud ediyorum ;)
***
Sevgili Kuaybecigim, bu template'i koyarsam sayfa ratinglerim ne olur acaba?
***
Sevgiler hepinize!

Kuaybe dedi ki...

Bence tavan yapar :))

ENERJİ dedi ki...

Hoşgeldin.Özlettin.Ama senin adına sevindim.Güzel geçmiş günlerin:))

sumuklubocek dedi ki...

tesekkurler enerji!
resminiz cok hos olmus bu arada ;)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ozlettin kendini :)