Pages

3 Ağustos 2007 Cuma


Oncelikle tebrik eden herkese ayri ayri tesekkur ediyorum. Kendim pek farkina varamadigim icin sizin tebrikleriniz benim farketmemi sagladi; aaa evet okul bitti degil mi, diye siritik siritik dolasabilirim artik ortalikta, cidden cok guzel!
Kendim farketmedim, cunku savunmamin arkasindan hummali bir ev toplama isine giristik; hem de ne girisme... Anladim ki 19 aylik bir cocukla toparlanmak cok zormus ve anladim ki dereyi gormeden pacalari sivamamak gerekiyormus...
Anlatayim:
Toparlanirken ve temizlik isleriyle ugrasirken (burada bir evden cikarken, genel bir temizlik yapmaniz gerekiyor) en zorlandigimiz konulardan biri Selim'i zaptetmek oldu; zira Selim, malumunuz, toplamaya calistigimiz herseye ilgi duyup, gelip karistirdikca islerimiz yavasladi; arada istemesek de onu birkac oyucagiyla birlikte bosaltigimiz bir odaya kapattik, bu arada diger zor bir konu aglama seslerine kulaklarimizi tikamak oldu.
Bir diger olay Selim'in temizlik esnasinda kasla goz arasinda seyreltilmis camasir suyu icerikli bir temizleyiciyi ustune ve agzina -agzindaki islakliklardan dusundugumuz kadariyla- bosaltmasi oldu. Onu o halde gorunce ictigini dusunup panikledik. Muhtemelen icmemis, ama tadina bakmisti :(((. Normalde herseyi oyle hemen icen bir cocuk olmadigi icin; bekleme stratejisini sectik; su ve sut icirip bol bol bekledik, cok sukur ki birsey olmadi; hastahaneye gitmemize gerek kalmadi... Ama panik ve uzuntumuzu siz dusunun!

Tasinma icin olan servislerden biri; bir firma evinize bir container getiriyor; size esyalari yukluyorsunuz, sonra gelip alip goturuyorlar containeri. Biz cok fazla esya goturmeyecegimizi tahmin ettigimiz icin boyle bir servisten yararlanmayi uygun gorduk. Buyukce bir container oldugunu dusunerek Selim'e takim aldigimizi soylemistim, ayni sekilde kendimize de yatak odasi takimi aldik; yeni bir dosek vs. Containerin gelecegi gun onlar da gelecekti... Once container geldi... Geldi, ve biz soklara girdik; kucucuk birseydi, bekledigimizden cok cok kucuk! Ne yapacagiz diye dusunurken, en uygununun yatak odasi takimimiz gelmeden iptal ettirmek ve Boston'a gidince almak oldugunu dusunduk; ve neredeyse bir gunumuzu harcayip emek emek sectigimiz, begendigimiz bir takimi iptal ettirdik! Sonra, elimizdeki esyalari tekar gozden gecirip gotureceklerimizi tekrar eledik; ve sonra yerlestirmege basladik. Bu yerlestirme islemi, toparlanma ve ayni anda evin temizligi iki gun kadar surdu. Bu arada Sebo ve ben baya yorulduk.

Su son birkac gunde evimizin esyalari ve arabamiz Boston'a dogru yol aldilar. Biz 15 gun kadar daha okulla ilgili son islerimizi bitirmek ve mezuniyet toreni gibi konular icin buradayiz. 15 agustos sabahi bundan sonraki mekanimiz olan Boston'a yol alacagiz.
Bu arada Sebo bir konferansi icin Chicago'ya gidip gelecek, ben ve Selim buralarda olacagiz; benim de calismaya baslayacagim okulda verecegim dersler icin calismam lazim. Dur, durak yok anlayacaginiz; ama yine de bu arada Selim'i de oyalamak icin arada havuza iniyoruz Selim'le hem eglence, hem dinlence oluyor bize. Ve mumkun oldukca yazmaya calisacagim ;)

7 yorum:

Kuaybe dedi ki...

Bir yük daha kalktı omzundan desene Sümüklücüm, oh atlattın bunu da olay olmasa bile :))

Yatakodası takımını iptal etmenize çok üzüldüm.. Beğendiğin birşeyden vazgeçmek çok üzüyor insanı.. Ama daha güzelleri çıkar inşaallah karşınıza..

Selim'in tatma merakı konusundaki soğukkanlılığınıza da hayran kaldım.. Ben olsam çocuğu kucaklar en yakın acile koşar orayı da ayağa kaldırırdım kesin..

Bir de şeyi merak ettim, siz nerede kalacaksınız şimdi Selimcikle.. Boş evde değil herhalde..

Minik Patikler dedi ki...

Canım Allah hayırlısıyla başladığınız bu işi tamamlamayı nasib etsin. Allah korumuş Selim'ciği. Çok korktum önce ama baktım ki iyiymiş elhamdülillah. Bu arada ikizi de burda aynı faaliyetleri canla başla sürdürüyor yalnız değiliz :) Ayrıcaaa umarım yeni evinizde yeni eşyalarınızla çok çok çoooooook mutlu günler yaşarsınız. Hadi hayırlısı..

sumuklubocek dedi ki...

Kuaybecigim,
sogukkanlilik benden degil, babamizdan kaynaklaniyor. bir de burada poison control diye bir merkez var orayi arayip ne ictigini -ya da tattigini soyleyince, ne yapmaniz gerektigini soyluyorlar.
Su anda turkiyeye tatile giden bir arkadasimizin evinde kaliyoruz; sagol canim dusundugun icin.
***
MPcigim beni iyi anlarsin canim, artik oyle bir yastalar ki bir an bile gozden ayirmamak gerekiyor; eh bir de karakter oldular, o da ayri bir konu.
Guzel dualarina buyuk bir amin diyorum; tesekkurler!

Ayşe dedi ki...

Sizden haberler almak mutlu etti beni...

Taşınma döneminin birinci bölümünü tamamlamışsınız ki bence ikinci bölümüde zevkli ve heyecanlı olan tarafı..o yüzden zoru bitmiş azı kalmış diyebiliriz:)

Sıkıntısız ve sağlıkla yeni evinize yerleştiğiniz yazılarını da okuruz inşallah...

Selim için üzüldüm, Allah korumuş, çok şükür içmemiş Selim..Bence bildi ve içmedi, tedbirli davranması güzel.. (iyi yönünden bakmak lazım dimi:))

sumuklubocek dedi ki...

tesekkurler Ayse; internetimiz su siralar kisitli oldugu icin cok sik yazamiyorum ama takipteyim sizleri de ;)
biz de Selim konusunda oyle dusunuyoruz, tersi bir belirti olmadi cok sukur...

Koyubeyaz dedi ki...

Sumuklucum once cok gecmis olsun. Bu yaramazlar bakalim basimiza daha neler getirecek. Merakli seyler. Tasinma isinde de yoruldugunu hatta cok yoruldugunu anlayabiliyorum yazikki uzagiz yoksa toplasip senin tum isleri ne guzel hallederdik. Kolay gelsin. Ve 15 agustosta iyi yolculuklar insallah harika bir zamanin kapisi aralaniyordur.

sumuklubocek dedi ki...

Koyubeyazcigim, guzel dileklerin icin tesekkurler. Teklifini bir dahaki tasinma donemi icin degerlendirecegim ;).