Pages

7 Nisan 2010 Çarşamba

nihayet bir yazi

ne kadar da cok olmus, tam tamina bir ay, yazmayali...
boyle oldu bu aralar, cok ara verdim. zorunlu olmadigim birsey olmasina ragmen blog yazmak yazamayinca insan sucluluk duygusuna kapiliyor. garip bir durum.
bu arada ne oldu diye soracak olursaniz, hayat ayni olaganligiyla akip gidiyor bizim icin. olagan ama duragan degil, hele iki cocukla hic duragan degil :)
ben ve sebo islerimize, selim canimiz da okuluna devam ederken, keremcanimiz da her gun yapabildigi seylere bir yenisini ekliyor.
emekliyor diye yazmisim en son, bu bir ay icinden kendi kendine ayaga kalkiyor biryerlere tirmaniyor, dikkkatlice tutundugu yerlerden iniyor, ve hatta hafif hafif siraliyor da. yakin zamanda yuruyebilir bu gidisle diye dusunuyoruz cunku cok ama cok cesaretli bu konuda. hatta cesareti gozukaralik boyutlarinda oldugu icin etrafindaki herkesi cok yoruyor, bir dakika bakmadiginizda dusme olasiligi cok yuksek cunku.
kerem'i babaannesiyle birakip okula gittigim gunlerin eve donuslerinde  babaanneyi evde hasati cikmis, oylesine cok yorulmus bir halde buluyorum. tam bir kucuk canavar anlayacaginiz.
simdi de on ust iki disi hafiften cikmaya basladi, on ust sol disi iki milimetre kadar gorundu, digeri bir milimetre kadar var, bir de olagan hareketliliginin ustune dis konusu eklenince bazen mizmizligimizin boyutlari cok yuksek oluyor. o durumlarda kucaktan kucaga geziyor kerem. herkes kendisiyle ilgilensin gibi bir tutumu var :) oyle de bulasiyor herkese, yani onun yaninda olup da onunla ilgilenmemek mumkun degil. boyle de bir bebek oldu kerem.
uyku durumumuz cok feciii yanliz... hemen hemen hic uyuma yanlisi degil, cok zor uyutuyoruz ama cok cabuk kalkiyor, geceleri de surekli emme halinde. bu konuyu bir duzene koyabilmis degiliz. bu nedenle ben de hala yeni dogum yapmis gibi neredeyse her gece saatte bir uyanir durumdayim, bu sekilde gunduzleri nasip verimli olunursa o sekilde verimli olmaya calisiyorum.
bu arada kati gidalara de gectik, meyveli tadlarla aramiz cok iyi degil ancak sebzeleri daha cok seviyor.
***

not: bu yaziya uc gun once baslamistim amacim Selim'den ve kendimden de yazmakti ancak henuz vakit bulamadigim icin en son sakladigim haliyle yaziyorum...