Pages

23 Şubat 2010 Salı

abi-kardes

bir de unutmadan ekleyeyim cumartesi gunu (19 subat 2010), Selim ve Kerem birlikte ilk banyolarini yaptilar. Ikisi de cok tatliydi. Kerem saskin bir sekilde ne oldugunu anlamaya calisirken Selim bey kardesiyle banyo yapmanin zevkine vararak su sicratma oyununa baslamisti bile...
Cok olmadi, Kerem de  katildi su sapirdatma/sicratma oyununa. Ilk defa Kerem'i de oturtarak banyo yaptirdik.
Sonucta ikisi de cok eglendi, Selim belki daha bir cok :)))

Resimler gelecek elbette bir gun...

Not: bu iki post ders arasi molanin urunu olup, bu molalari ogrenci odevi vs okuyarak gecirmesi gereken nacizane ben cocuklarimi dusunmekteyim.... Hala mommy mode'dayim yani ;)

Geeeel, geeel, geeel, gel!

Bazi seyler var oyle anlik oluyor ki videoya alayim deyip de yakalayamiyor insan.
Ornegin Kerem'in dun minicik elleriyle "gel,gel" yapmasi gibi.
Simdi ben yazarken anliyorum da okurken anlasildi mi acaba, bizim minik Kerem kendi kendine eliyle gel gel yapmayi ogrendi. Dun sessiz sedasiz babasi oynayip biraktiktan sonra oyuna devam etmek istedigini belirtircesine eliyle "gel" isareti yapip cagirdi babasini. Ornegin yatagindan almamizi istediginde de ayni sekilde eliyle cagirdigini goruyorum. Ya da babaannesinin kucagindayken beni gorup bana gelmek istediginde. Yakalayabilsem keske kameraya bu gel yapisini.

Daha once yazdigim komando tarzi emeklemeyi -scooting diyorlar burada galiba- de iyice gelistirmis durumda bu aralar. Komando tarzi surunerek hem butun evi geziyor hem de yerleri temizliyor kucuk bedeniyle. Eee ne de olsa calisan anne'ye yardimci olmak gerekir oyle degil mi :)
Bir de emekleme pozisyonu alip one arakaya bir sallanisi var ki cok alem, bu da videoya alinmasi gerekenler listesinde :)

6 ayimiz doldu ve kati gida konusunda henuz cok adim atamadik. Bu konuyu sanirim ben de hafiften alip ustune egilmedigim icin kati gidalara simdilik pek sicak bakmiyor sanki. Yalniz dun bebek cerealiyle karisik biraz bebek mamasi fasulyelerinden yedirebildim biraz. Bugun de aksama deneyeyim diyorum bakalim yiyecek mi? Yavas yavas baslamazsak sonra reddetmesinden korkuyorum cunku. Selim'de cok daha istikrarli bir sekilde baslamistik bu yemek olayina diye hatirliyorum sanki.

19 Şubat 2010 Cuma

Cazgir Kerem

Kerem'in cok cazgir oldugundan bahsetmismiydim daha once?
Elinden birsey alinirsa, ozellikle abisi caktirmadan almaya calistiginda, attigi cigliklardan ve akittigi goz yaslarindan?
Birsey yemek istemediginde agzini kilitleyisinden ve bizim bir turlu acamayisimizdan...
Gece uyur-uyanik halde aman belki duymazlar diye midir nedir oyle bir bagirma-cagirma tonunda emmek isteyisinden?
Uyumamak icin de farkli bir cayirti tonu kullandigindan?

Behsetmemistim degil mi?

Bahsetmis olayim o zaman ;)

Siz onun o masum gorunusune hic aldanmayin derim ben .... :)))))

16 Şubat 2010 Salı

Bugunlerde Selim TV izlerken...

Posted by Picasa

Bugunlerde Kerem kendi halinde :)

Posted by Picasa

Bugunlerde Selim :)


Bu arada gunler hastaliklarla geciyor :(((
Selim'in baslayan strep throat'i bana ve Kerem'e de gecti malesef ve iclerinde en agir geciren de ben gibi gorunuyorum, malum diger sifatlarin yaninda bir de "anne" olunca insan dinlenmeye pek firsat bulamiyor.
Selim de cok agir gecirmedi sadece bir gun ateslendi biraz, Kerem de caktirmadi once ancak 6 aylik kontrolune goturdugumuzde kulaginda hafif bir iltihap oldugunu ogrendik. Her ikisi de hafifce geciriyor simdilik ancak ben daha vahim durumdayim.
Selim'in atesinin ciktigi gun hemen doktora goturmustum, doktorun bekleme salonunda bir bayanin Selim'e "can you write your name?" diye sormasi uzerine Selim oradaki tahtaya ismini yazdi ve ben bu duruma cok sasirdim cunku her nedense bu aralar evde eline kalem kagit almak istemiyor hic.

Asagidaki yazdigi Selim yazisi...


 Bir ara cok guzel resimler yapiyordu ancak simdi kitap ve oyuncaklarla daha hasir nesir Selim ve tabii dur durak bilmeyen "yaramazlik"lariyla :-). Evet, gercekten cesit cesit muzurluklarla karsilasiyoruz hergun. Ozellikle de babaannesi ve dedesiyle yalniz biraktigimiz zamanlarda evden otoritenin gitmesiyle yelkenler fora diyor Selim ve evin altini ustune getiriyor. Bunun en son ornegi fotograf makinemizi yikamasi ve sonucunda makinanin cope gitmesi ve odasinin kapinisini ve duvarlarini sivi boyalarla -neyse ki ne zaman boya alirsam yikanabilir olmasina ozen gosteriyorum- rengarenk yapmasi oldu.
Bu renkli boyalardan nasibini alan Selim, foto da sadece kurtarabildigimiz fotolardan sonuncusu :)